A tankerület kezében lehet a megoldás kulcsa a jászberényi Malom-ügyben

Megosztás

Fel van adva a lecke a jászberényi tankerületi központnak, hogy mitévő is legyen a befuccsolt Malom-projekt kapcsán. Mint ismert, az újragondolt Malom-projektben az a terv szerepelt, hogy a felújított ingatlanba a Palotásy János Zeneiskola költözik. Csakhogy a megye kihátrált a projekt mögül.

Mint ismert, a napokban Borbás Zoltán megyei közgyűlési alelnök azzal vádolta meg a jászberényi városvezetést, hogy szerinte nem tett eleget konzorciumi partnersége jegyében a Malom-beruházás megvalósításáért, ezért visszalépnek attól a tervtől, hogy a megye vállalásában 1 milliárd forintért felújítják a volt malom épületét.

A vádakat azonban Budai Lóránt polgármester cáfolta. Ismertette, hogy a tervezés folyik. A visszalépés mögött politikai okokat sejt. Azt is mondta, hogy megkeresik a Palotásyt fenntartó tankerület központot, hogy közösen tegyenek az ügy érdekében, hiszen a tankerületnek is érdeke, hogy méltó helyen működhessen a nagy hírű zeneiskola.

Nos, megkerestük, mit gondolnak erről az érintett feleknél.

A Palotásy János Zeneiskola vezetőjétől azt kérdeztük, hogy ez őket hogyan érinti – hiszen minden bizonnyal ennek a hírnek nem lehet örülni -, illetve ha a városháza megkeresi őket, mellé állnak-e az ügynek, miszerint mindenképpen legyen az épület felújítva és kapjon helyet benne a zeneiskola.

Dr. Réz Lóránt igazgató azt válaszolta, hogy forduljunk kérdéseinkkel a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatójához, Zsemberi Zoltánhoz vagy helyetteséhez, Mészárosné Vas Mártához. Ők vannak minden információnak birtokában, ők tudnak felvilágosítást adni a malom üggyel kapcsolatban.

Természetesen megtettük ezt.

A tankerülettől hasonlót kérdeztünk:
“Ez a lépés önöket hogyan érinti, hiszen minden bizonnyal ennek a hírnek nem lehet örülni. Tudnak-e róla, hogy a szülők mit szólnak az új fejleményhez?
Ha a városháza megkeresi önöket, mellé állnak-e az ügynek, miszerint mindenképpen legyen az épület felújítva és kapjon helyet benne a zeneiskola? Kardoskodnak-e illetékes helyen, például Pócs János képviselőnél, hogy mégis szánjanak pénzt a felújításra?”

Eddig a tankerület nem válaszolt levelünkre.

Ahogy kérdésünkben megérdeklődtük, fontos lenne az is, hogy vajon a 150 érintett gyermek szülei mit szólnak ahhoz, hogy kútba eshet – a megye döntése miatt – az a terv, hogy méltó helyre költözzön az iskola.

Csakhogy ott vannak ám a gyerekek és szüleik is! Vajon mi a véleményük? A szülők reakciója nagyon fontos lenne az ügyben, ezért számítunk az érintettek véleményére! Amennyiben ilyen érkezik szerkesztőségünkbe, azt közzétesszük.

Kapcsolódó cikkek